Plaatsingsbeleid

Inschrijving
Kinderen vanaf 8 weken t/m 4 jaar oud kunnen in aanmerking komen voor plaatsing bij KDV Tomaz. Kinderen van 4 jaar t/m 12 jaar kunnen in aanmerking komen voor een plaatsing bij de BSO. Wanneer u belangstelling heeft voor plaatsing van uw kind op één van onze groepen kunt u dat doen via ons inschrijfformulier op de website. Onder de knop 'Inschrijven' vindt u een inschrijfformulier om te downloaden of kunt u direct via de website inschrijven.
U ontvangt hierna een bevestiging van uw inschrijving. Minimaal 2 maanden voor de gewenste plaatsingsdatum neemt de plaatsingsmedewerker contact met u op over de plaatsing. De plaatsingsmedewerker bepaalt aan de hand van de plaatsingscriteria of uw kind in aanmerking komt voor een plek.

Intake en wennen
Voordat wij uw kind gaan opvangen vindt er een intakegesprek plaats. Hier wordt informatie uitgewisseld over uw kind zodat we hem/haar goed kunnen begeleiden vanaf de wenperiode. Tijdens dit gesprek ontvangt u tevens meer informatie over onze opvang. 
Het intakegesprek wordt gehouden in de periode vóór de start van de opvang, uiterlijk op de eerste opvangdag van het kindje. Deze datum is te vinden in de plaatsingsovereenkomst. Het intakegesprek zal plaatsvinden op de groep van uw kind. Hierbij zijn de ouders, de vaste contactpersoon van het kind en zo mogelijk het kindje aanwezig. Tijdens het intakegesprek worden de slaap- en eetgewoontes van het kind, de karaktereigenschappen en andere bijzonderheden besproken. Ook wordt overlegd hoe de rest van de wenperiode er uit zal zien.
Wanneer tijdens het intakegesprek blijkt dat het kindje snel overprikkeld is kan de vaste contactpersoon in samenspraak met de ouders besluiten de eerste periode alleen voor het kindje te zorgen. De reden hiervoor is dat het kindje sneller zal wennen doordat hij/zij een intensieve band opbouwt met zijn/haar vaste leidster. Wanneer het kindje eenmaal gewend is kan hij/zij ook verzorgd en vertroeteld worden door de andere leidsters.
Kinderen kunnen pas komen wennen als de contractdatum is ingegaan. Als u hierdoor het contract eventueel eerder wilt laten ingaan, kunt u contact opnemen met de locatiemanager. 

Volgorde van plaatsing
Volgorde van plaatsing word bepaald aan de hand van de volgende criteria: 

  • Broertjes/zusjes hebben als eerste categorie voorrang op de wachtlijst
  • Overige plaatsingen gaan op datum van inschrijving

Minimale afname van opvangdagen
In verband met het grote belang van hechting van kinderen op de groep is de minimale afname van opvangdagen op het kinderdagverblijf 1 dag per week.

Startdatum
De (aan te raden) wenperiode begint vanaf de startdatum van het contract. 

Einddatum
Wanneer uw kind vier jaar wordt is de officiële einddatum gelijk aan de verjaardag van uw kind. In het geval van buitenschoolse opvang is dit de dag waarop uw kind 12 jaar wordt. 

Opzegtermijn
De opzegtermijn is 1 maand. De opzegging kan schriftelijk of per e-mail aan het kinderdagverblijf worden doorgegeven. Deze procedure geldt ook voor een wijzigingen in (aantal) dagen van de plaatsing van uw kind.

Meer informatie
Hier onder kunt u meer informatie downloaden over het starten bij en afscheid nemen van kinderopvang Tomaz. 

Download hier het plaatsingsbeleid van kinderopvang Tomaz

Download hier het intake- en wenprotocol van kinderopvang Tomaz

Download hier het afscheidsprotocol van KDV Tomaz 

Utrecht Binnenstad • Nicolaas Beetsstraat 10, 3511 HE Utrecht • telefoonnummer 030-230 09 75 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hoogvliet • Max Havelaarweg 57, 3193 VA Hoogvliet • telefoonnummer 010-303 03 80 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Registratienummer: 506585104 • Algemene Voorwaarden