Pedagogiek

Kinderopvang Tomaz heeft een aantal specifieke kernwaarden waarmee zij zich onderscheidt van andere kinderopvangorganisaties.

Zo wordt er op KDV Tomaz gewerkt met babygebaren. Deze babygebaren ondersteunen de taalontwikkeling. Babygebaren zorgen ook voor minder frustratie en voorkomen dat een baby afhankelijk is van aanwijzen en huilen om de boodschap over te brengen. Ook wordt het persoonlijk contact tussen pedagogisch medewerker en baby gestimuleerd door het gebruik van babygebaren.

Huiselijkheid is ook een kernwaarde van kinderopvang Tomaz. Dit komt terug in de huiselijke inrichting en bijvoorbeeld ook door de familiemuur die op elke groep aanwezig is. Van elk kind hangt er een huisje met foto’s van familie en bekenden op de groep. 

Naast een huiselijke inrichting, vinden we het ook belangrijk dat zowel kinderen als ouders zich thuis voelen bij Tomaz. Persoonlijk contact is daarbij van belang. Dit gebeurt onder andere tijdens de mondelinge overdracht aan het begin en het einde van de dag. Ook werken we met de app Bitcare, waardoor ouders goed kunnen volgen wa thun kindje op een dag doet bij Tomaz. Via deze app vullen we in wat de kinderen aan activiteiten hebben gedaan op een dag, sturen we foto's en vullen we het dagritme in.

Tomaz staat ook voor activiteiten. Er worden elke dag twee activiteiten gedaan. Eén van deze activiteiten speelt zich altijd buiten af. Dit kunnen verschillende activiteiten zijn, zoals: knutsel activiteiten, beweeg activiteiten, kook activiteiten, natuur activiteiten, experimenten enzovoorts.

Op het mededelingenbord voor de groep wordt iedere dag de activiteitenkaart opgehangen en genoteerd wat er die dag op het programma staat. Met de kinderen wordt het dagritme besproken aan de hand van dagritmekaarten. Ook wordt er geoefend met de dagen van de week, door middel van kaarten en een liedje. Het dagritme en de dagen van de week worden aan tafel met de kinderen besproken.

Bij Tomaz wordt er gewerkt met thema’s. Bij ieder thema biedt Tomaz een grote activiteit aan. Hierbij zijn ook kinderen van andere opvangdagen en alle ouders welkom. Zo is er ieder jaar een Kerstontbijt en is er wel eens een brandweerauto op bezoek geweest bij het thema ‘beroepen’.

Eén andere unieke activiteit bij kinderopvang Tomaz is de 'Tomazdag'. Alle kinderen van 1,5 jaar en ouder hebben één keer per jaar een ‘Tomazdag’. Tijdens deze dag staan zij extra in de aandacht. Ze mogen hun favoriete speelgoed van thuis meenemen en hier over vertellen aan de andere kinderen. Papa en mama mogen hier eventueel bij aanwezig zijn. Ook zijn ze die dag het ‘hulpje van de dag’ en mogen ze naast de juf aan tafel zitten. 

Bij Tomaz denken wij in mogelijkheden, mocht u wensen hebben op het gebied van (flexibele) opvang, benadering van het kind/pedagogisch aanpak, voeding etc., dan gaan wij hier graag met u over in gesprek. Wij denken hier graag in mee. U kunt u wensen, afhankelijk van het onderwerp, bespreekbaar maken met de pedagogisch medewerkers op de groep of aangeven bij de (assistent) leidinggevende van de locatie. 

Utrecht Binnenstad • Nicolaas Beetsstraat 10, 3511 HE Utrecht • telefoonnummer 030-230 09 75 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hoogvliet • Max Havelaarweg 57, 3193 VA Hoogvliet • telefoonnummer 010-303 03 80 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Registratienummer: 506585104 • Algemene Voorwaarden